2/01/2008

17. diena

Esmu ljoti, ljoti nogurusi. Mana prezentaacija izdevaas lieliski, bet, protams, paneema daudz speeka. Veel nemot veeraa, ka vakar bijaam ieveerteet vieteejo 'Bastionu', tas ir nakts klubu un ne paaraak laiciigi aizgaajaam guleet. 'Bastions' bija lielisks, sajuuta gandriiz kaa 'Multiklubaa' kaadus gadus chetrus, piecus atpakalj - ieeja bez maksas, muuzika lieliska, un alus maksaa 10 kunas jeb Ls 1.

Shoriit pamodos rekordagri - 07.45, jo 9.30 bija sarunaats satikt Damjanu centraa pie veikala, lai iepirktu prezentaacijas sagatavoshanai nepiecieshamos paartikas produktus. Damjans ir veelmazaak riita cilveeks kaa es. Briidii, kad biju vinju nogaidiijusi 10 minuutes centraa un vairaak negribeedama gaidiit, zvaniiju vinjam, izklausiijaas, ka vinsh veel nav pamodies.

Veikalaa diezgan jautra izveertaas biezpiena mekleeshana. Vinsh nekaadi nevareeja saprast, ko es domaaju ar anglisko jeedzienu 'cottage cheese', kur nu veel krievisko 'tvorog'. Skaidroju vinjam visu piena paarstraades procesu, vienalga vinsh neiebrauca. Zvaniiju pat Ansim uz Latviju, ja nu vinjam ienaak praataa kaads paraleels jeedziens biezpiena apziimeeshanai. Beigaas samierinaajos ar kaut ko, kas saucaas 'svežij sir', vai kaut kaa taa. Bet bija labs, gana liidziigs biezpienam un pat kimenju siers sanaaca gandriiz taads, kaadam tam jaabuut.

Pusi dienas pavadiijusi veikalos mekleejot biezpienu un Latvijas karoga kraasaam atbilstoshu kreppapiiru, otru pusi pavadiiju cepot piiraagus un taisot sieru. Protams, ka miiklu es uztaisiiju triis reizes vairaak kaa vajadziigs, kaa rezultaataa mums maajaas sobriid ir pilns ar dazaada veida saldajaam maizeem. Bet piiraagi visiem ljoti garsoja, lai arii bija loti savaadi cept piiraagus gaazes, nevis malkas cepeshkraasnii un kaut kur citur, nevis maajaas. Turklaat horvaatu zaaveetaa galja nepavisam nav taada, kaa latvieshu.


Prezentaacijaa nodemonstreeju veco 'Welcome to my country' klipu un pati sajutos ljoti aizkustinaata. Novadiiju prezentaaciju - iiso kursu Latvijas veesturee, plus, citaatus no http://uncyclopedia.org/wiki/Latvia, jautraakam garam.
Meeginaaju iemaaciit vinjiem kusteeties pie Pastum, Pastum, Pietupies un dziedaat galvenaas latvieshu tautas dziesmas - Beedu manu lielu beedu, Seshus mazus bundziniekus un Kur tu teci gailiiti. Ar laiku no vinjiem sanaaktu diezgan labi latvieshi. :) Protams, ka Latvijas balzams vinjus sashausminaaja, toties dzeervenju zefiirs sajuusminaaja. Daargie draugi, kad brauciet uz shejieni, nemiet liidz zefiiru! :)


Vakara nosleegumaa izpelniijos uzslavu no savas mentores, ka esmu dzimusi darbam ar jaunieshiem. Nu ko - man prieks, ka gana laiciigi esmu atradusi savu suutiibu un aicinaajumu :)

4 komentāri:

Taai teica...

Melno Balzamu var pasniegt kopā ar apelsīnu sulu... Ir mēģināts. Garšīgi! ;)
Nez kā garšo latviešu pīrāgi ar horvātu gaļu...!? :D
Teicami, ka tik daudzpusīgi prezentēji Latviju!

Diana teica...

Tu esi briinishkjiiga! Turi buru, Madar, vienreiz tak Latvija ir pelniijusi veestnieku-praktikji, kas iet pie tautas! Vispirms apgaismosi horvaatus, peec tam es tevi noangazheeshu portugaalju apmaaciibai! :)

Anonīms teica...

Riktiigi aizraujoshi! super! :)

Unknown teica...

Pīrādziņ nāc arā, to vajadzēja pie pīrāgiem uzlikt ;). Burvīgi pat acu toni pieskaņoji naconālajām krāsām, noprezenteeji jau godam, tik skaties ka tev tos pīrāgus neliek pārāk bieži tagad cept! :)