2/11/2008

27. diena

Sheku reku kaarteejais pirmdienas riits arii klaat. Savaadi gan, atrashanaas citaa valstii it nemaz nemazina nepatiku pret pirmdienas riitu. Laikam attieciibaa uz sho apstaakli kultuuru atskiriibas nepastaav.

Nu ko tad mees, mazaas ee-vee-es neraatnes esam sadariijushas pa nedeeljas nogali? Ceturtdienas vakaraa Magdalena un Federika devaas ielaas kopaa ar paareejiem, man nebija noskanojuma, un biju badaa, taapec pavadiiju jauku vakaru kopaa ar doktoru Hausu un kaudzi hrenovku (hrenovka - taa vinji te ciisinjus sauc. Taa nosmeejos, kad pirmoreiz veikalaa ieraudziiju).

Piektdiena bija lielaas tiiriishanas diena - tiiriiju maaju, mazgaaju un gludinaaju. Pusdienaslaikaa paspeejaam izdariit daudz, daudz lietas, ko bija gribeejies, bet liidz shim nebija sanaacis. Beidzot bijaam pastaigaa gar Dravu dienas laikaa (fantastiski, un vasaraa buus veel fantastiskaak), beidzot nofotografeeju katedraali un liigavu kleitu veikalu (staasts par liigavi kleitu veikaliem ir taads, ka sheit to ir vismaz divi, ja ne pat triis, turklaat abi, ko es zinu, atrodas tieshi blakus bazniicaam. Taa teikt, lai process buutu aatrs, eerts un motiveejoss). Man jau liekas, ka veel kaut ko es izdariiju, tikai tagad neatceros. Vienu lietu gan es neizdariiju, Neiegaaju Terranova veikalaa. Bet to izdariishu shonedeelj. Tur tagad 90% atlaides.















Piektdienas vakars pagaaja Itaalijas ziimee. Federika bija pagatavojusi makaronus ar oliiveem un tomaatiem, pildiitas olas un shokolaades desu. Gardi bija. Bet arii piektdienas vakaraa tuseet negaajaam, jo bijaam paaraak sagurushas.

Ko mees dariijaam sestdien? Ilgi guleejaam :) Un peec tam bijaam uz baseibu. Shoreiz nebija tik forshi, jo daudz cilveeku bija, daudz gimenju ar beerniem, kas kliedza taa it kaa vinjus kaads kautu. Noleemaam paarcelt baseina dienas uz pirmdienu un ceturtdienu, jo darbdienu riitos baseinaa tikai raami pensionaari ganaas. Peec baseina mees atkal guleejaam, un tad devaamies uz Horvaatijas vakaru. Bija shie ljoti pacentushies, desas un piiraagi, maize un cepumi. Un Ivans bija vecteeva dariinaato rakiju atstiepis. Tas gan ir velna dzeeriens, no pluumeem bruuveets. Buutu es kaadreiz Latgales kandzu nogarshojusi, varbuut vareetu saliidzinaat, bet tagad nav ar ko. Eedaam, dancojaam un fotografeejaamies. Taa vareetu iisumaa raksturot shii vakara gaitu. Un atkal sovakar negaajaam ielaas. Ivans jau saacis mani par vecmaaminju saukt, jo es vienmeer aizbildinos ar savu lielo vecumu, kaa iemeslu, kaapeec neiet uz pivnicu. :)

Bet soreiz iemesls bija daudz nopietnaaks - sveetdienas riitaa bija jaaceljas 8.00 lai dotos uz Auto market jeb lielo tirgus placi. Plaans bija iegaadaaties ritenjus, jo mums bija staastiits, ka varot normaalu riteni tur dabuut par 150 kunaam jeb 15 latiem. Liidzi mums naaca Ivans, lai raadiitu celju, tulkotu un kauleetos. Tas gan diez ko neliidzeeja, jo leetaakais ritenis, ko atradaam maksaaja 250 kunas, un nemaz neizskatiijaas diez ko dailsh un lietojams. Taa kaa noleemaam tomeer iztikt bez ritenjiem. Bet tirgus pats bija labs piedziivojums. Nopirkt tur var pilniigi visu, saakot ar vistaam, trushiem un balozhiem, apaksvelju, apelsiiniem un zaalju teejaam liidz pat mashiinu rezerves daljaam un pashaam automashiinaam. Federika bija shokaa, teica, ka neko taadu neesot redzeejusi, Itaalijaa shitaadas lietas esot bijushas tikai vinjas vecmaaminjas laikaa. Bet mani kaa vecu padomju sievieti, protams, ka nekas nepaarsteidza. Eh... :D

Nav komentāru: