2/04/2008

20. diena

Vakar ieraudziiju pirmo pieneni. Un piezvaniija mamma un teica, ka Latvijaa snieg. Mums joprojaam zilas debesis un temperatuura ap plus 10. Turklaat visi apgalvo, ka driiz buushot +20.


Sestdien pusi dienas nodziivojaamies pa peldbaseinu. Bijaam tur kopaa ar vienu puisi, kas visu laiku satraucaas par savu nolauzto nagu. Diskuteejaam ar vinju par vinja buutiibas sievisko un viirisko dalju, kas esot pilniigaa liidzsvaraa. Tas bija diivaini. Peec baseina aizgaajaam uz Makdonaldu. Es izdariiju savu pasuutiijumu horvaatu valodaa un biju loti lepna par sevi, ka dabuuju to, ko gribeeju. :)

Viena no muusu organizaaacijas jaunieshu aktivitaateem ir 'Posh store' - lietotu mantu tirdzinjsh, kura ienaakumus vinji izmanto, lai ruupeetos par sunju patversmes iemiitniekiem. Magdaleena sveetdienas riitaa devaas tiem jaunieshiem liidzi, lai redzeetu, kas tur notiek un kaa buutu iespeejams paliidzeet. Vinja atgriezaas diezgan shokeeta un smarzojosha peec sunjiem, bet vinjas veelme paliidzeet sunjiem nebija zudusi. Situaacija ir diezgan traka - patversmee, kas celta 70 sunjiem dziivo ap 200 sunju, nav naudas, lai sunjus sterilizeetu vai samaksaatu veterinaaraarstam. Sunji tur netrauceeti vairojas , bet mazos kuceenus biezi vien apeed lielie sunji vai arii vinji vienkaarsi nomirst. Cik saprotu, ir meeginaats patversmi suudzeet tiesaa par nezeeliibu pret dziivniekiem, bet tiesa atzinusi vinjus par nevainiigiem. Un taa tas viss turpinaas. Cik nu jaunieshi var, vinji paliidz. 'Posh store' akcija kluust arvien veiksmiigaaka, briivpraatiigo skaits pieaug.

Vakar, kad Magdaleena atgriezaas maajaas peec patversmes un paraadiija bildes un video, ko vinja ir uzneemusi, mani paarneema sirdsapzinjas paarmetumi par to, ka es biju riitu pavadiijusi tiiriidama maaju un beidzot izkravaadama chemodaanu. Bet es arii labi apzinos, ka es nespeetu tur iet un straadaat, jo man ir paniskas bailes no sunjiem, iipashi tad, ja vinju ir tik daudz. Jaatrod kaads cits veids kaa paliidzeet.

Nav komentāru: