2/12/2008

28. diena

Miegains riits. Varbuut pa nakti jaanogriez apkure uz mazaakiem graadiem. Bet varbuut pirms guleet ieshanas nevajag runaat par vardarbiibu gimenee. Horvaatijaa nav likuma, kas aizsargaatu sievietes un beernus no vardarbiibas gimenee. Ja kaut kas taads notiek, un par to zinjo, atbrauc policija, savaac viiru un uz 24 stundaam ieliek cietumaa. Pa to laiku sieviete var beegt prom, vai palikt turpat. Tikai kur beegt?
Oficiaalaa statistika liecina, ka vardarbiiba gimenee notiek katraa treshajaa horvaatu gimenee. 40% iedziivotaaju paziist kaadu, kas ciesh no vardarbiibas gimenee.

Tad veel vakar orb.lv izlasiiju Ivo Martinsona bloga ierakstu 'Something rotten in the state of Denmark' http://www.orb.lv/community/kreizy/?item=19430. Ir traki zinaat, ka visi zina, bet neviens neko nedara un nevar izdariit.

Nu jaa, un tas viss rezulteejaas nakts murgos par teemu vardarbiiba. 7 no riita pamodos, jo likaas, ka kaads zvana pie aardurviim. Labi, ka tikai likaas.

Shodien jaadodas ielaas pabeigt smeekeeshanas peetiijumu. Ir auksts, vakar bija tikai +3 graadi. Pat nomainiiju kedas atpakalj uz zaabakiem.


Vakar cepu kotletes un vaariiju kartupeljus ar meerci. Meiteneem ljoti garshoja, vinjas bija sajuusmaa, teica, ka garshojot kaa IKEA lielveikala galjas bumbinjas, kas esot kaut kas ljoti, ljoti garshiigs. Man liekas, ka meercei bija paaraak daudz puravu klaat. Bet vinjas jau nezinaaja, kaadu es garshu sagaidu. :)

Nav komentāru: