2/29/2008

45. diena

Shodien taa iisti Balkaanu stilaa - izgaajaam aaraa no biroja un ieraudziijaam, ka blakus iestaades ljaudis (Kara veteraanu biedriibas jeb kaa Damjans saka -poor excuse of NGO, jo vinji tur pamataa tusee, nevis stradaa) cep uz iesmu veselu siventinju. Muus ar' uzaicinaaja uz mielastu pulksten 17.00. Ko lai saka, miiljie - vien' maz' cuucinj' varbuut nav nemaz tik slikta doma!

Vakar tikshanaas reizee ar Danijelu runaajaam par Sarajevu. Vinja staastiija, ka Sarajeva pirms kara bijusi Balkaanu sirds, vienkaarshi fantastiski viesmiiliiga un fantastiska pilseeta. Neviens neesot speejis noticeet, ka karaa tiks iesaistiita arii Bosnija, jo bosnieshi ir loti, loti draudziigi un sirsniigi cilveeki. Tachu taa nu sanaaca, ka Sarajevas aplenkums ir visilgstoshaakais modernajaa kara veesturee - no 1992. gada apriilja liidz 1996. gada janvaarim. Pilseeta tika pamatiigi sagrauta un taas iedziivotaaju skaits saruka liidz par 36%. Tagad Sarajeva ir daudz maz atguvusies un leenam atkal kluust taada pati, kaa bija pirms kara. Tachu joprojaam taa ir sadaliita triis daljaas.

Muusu viesniica atrodas serbu teritorijaa. Cerams, ka mums buus kaads briivais laiks, lai aizietu uz mosheju un paklejotu pa tirdzinju. Danijela teica, ka mums tas noteikti jaaizdara. Un mums jau ir kontakti Sarajevaa - Jelena, kas bija arii uz CMS. Cerams, ka vinjai buus briivs laiks, lai vareetu muus pastaidzinaat apkaart. :)

1 komentārs:

Anonīms teica...

Cūciņa gan izskatas pabaisa pirms svilinashanas. Gandrīz vai jāteic, ka apetīti nerosinoša.