3/10/2008

55. diena

Esmu atgriezusies interneta realitaatee no kuras biju prom veselu nedeelju. Izraadaas, ka nedeelja prom no virtuaalaas vides ir pietiekami ilgs laiks, lai kaads saaktu peec tevis izmisiigi ilgoties un meklet pa visiem iespeejamiem tieshsaistes kanaaliem :) Patiikami buut neaizstaajamai.

Miljons lietas buutu sonedeelj jaaizdara, jo sestdien lidoju uz Daaniju 'Haritas' Grundtvig projekta sakaraa. Un peec tam buus Lieldienas un citas lietas daraamas.

Taatad, Sarajeva. Aizbraucaam no Osijekas pagaajushajaa pirmdienaa, kad sauliite spiideeja kaa traka, muusu pagalmaa teju aabele ziedeeja un kreklinjaa ar garaam piedurkneem pavisam noteikti bija karsti. Sarajevaa ieradaamies veelu vakaraa (starp citu, pa celjam atklaaju, ka latvieshi nav vieniigie, kam patiik kuulu dedzinaat, arii bosnieshiem piemiit taads netikums :D), valuutas mainjas punkti visi bija sleegti, (Balkaanos nav kaa pie mums Latvijaa, kur mees varam nopirkt kaiminju igaunju un lietuvieshu naudinjas. Manaa pilseetaa Horvaatijaa Bosnijas naudinjas nepaardod) un izskatiijaas, ka arii tramvajs nekursee. Saskaaraamies ar izslaveeto Bosnijas viesmiiliibu - taksha soferiitis piebrauca pie mums, un piedaavaajaas aizvest uz muusu viesniicu par pavisam ne lielaam naudaam un eiro. Un pie tam piedavaaja mums kaadu dienu kafiju iedzert. Arii cilveeki viesniicaa bija neticami laipni, ja kaads pilniigi nepaziistams cilveeks Latvijaa man taa smaidiitu un ar mani taa runaatu es domaatu, ka sapiipeejies vai slims :D

Hotel 'Hollywood' bija ljoti smalks. Saakumaa par sashokeejos, jo kraans vannasistabaa bija tik diivainas forma, ka es kaa meitene no laukiem nemaaceeju attaisiit, lai tiktu pie uudens un vareetu rokas nomazgaat. Beigaas jau gan atkodu :D Un dusha arii bija iipasha - ar horizontaalajaam maseejoshajaam struuklaam.

Treninjaa bija pavisam ap 40 daliibnieku - EVS briivpraatiigo Balkaanos pavisam no vairaak kaa 12 Eiropas valstiim (man vienmeer sajuuk skaits). Protams, no muusu puses es biju vieniigaa. Tuvaakie kaiminji bija divi dzeki no Polijas. Dienas pavadiijaam veerteejot un paarveerteejot, uzstaadot meerkus un analizeejot bailes, maacoties par konfliktiem un starpkultuuru atskiriibu paarvareeshanu, emocijaam un kriizeem. Reizeem bija apniciigi, bet kopumaa diezgan labi.

Un protams, otrdienas vakaraa muus pilniigi nesagatavotas paarsteidza sniegs. Man mamma pa dienu zvaniija un teica, ka Latvijaa snieg. Bet es pat iedomaaties nevareeju, ka peec paaris stundaam arii te buus tas pats. Un sniga kaartiigi. Un nepaarstaaja. Un protams, mums nebija nekaadas iisti piemeerotas dreebes laika apstaakliem liidzi paneemushaas. Taa nu ceturtdien, kad mums bija briivaa peecpusdiena, uzvilku divas zekes, pa virsu plastmasas maisinjus, savilku visas zaketes un dzemperus muguraa un devos ielaas. Jelena, muusu bosnieshu draudzene un gide mums aizdeva cimdus un cepures. Nebija tik traki. Sarajeva ir skaista pilseeta, iipashi vecpilseeta. Man atgaadinaaja Krimu. Ljoti juutams turku iespaids - daudz, daudz vairaak kaa Horvaatijaa. Ir daudz mosheju, ir minareti, un no riita reiz Federika pamodaas no muedzina riita luugshanas, nespeejot saprast, vai tas ir pa iistam, vai tikai vinjas galvaa :)

Muusu viesniicaa dziivoja arii viena no Bosnijas slavenaakajaam futbola komandaam. Un pilniigi nejaushi gadiijaas, ka skatoties futbolu TV ieksh kafejniicas, vinju treneris mums izmaksaaja dzeerienus (izmaksaashanas kultuura vinjiem ir loti attiistiita sheit Balkaanos. Uz pirkstiem varu saskaitiit reizes, kad pati esmu maksaajusi par savu teeju/ kafiju/ kaut ko citu. Atteikshanaas to pienemt ir aizvainojums). Naakoshajaa dienaa pilniigi nejaushi skatoties TV ieraudziijaam to pashu vakardienas treneri. Vinju speele tika atcelta sniega deelj. Mees jau smeejaamies, zeel, ka neviens bosnieshu paparaci negadiijaas, vareetu veel kluut mees slavenas :D

Kas veel taads? Slinkums vairaak rakstiit :) Tad jau liidz riitam :p

1 komentārs:

Taai teica...

Man prieks, ka Tu atkal raksti! Ļoti gaidīju...