2/07/2008

23. diena

Shodien guleeju liidz desmitiem. Federika un Magdaleena gaaja uz veikalu ar Damjanu, lai nopirktu nepiecieshamaas lietas riitdienas Itaalijas vakaram un Magdalenas darbam pie sunjiem. Taa kaa es savu valsti jau esmu noprezenteejusi un pie sunjiem iet netaisos, vareeju palikt maajaas. Beidzot viena pati! :) Godiigi sakot, briiziem iespeejas palikt vienai pashai loti pietruukst, iipashi, ja jaastraadaa un jaadziivo kopaa ar vieniem un tiem pashiem cilveekiem. Nu, taatad izguleejos kaartiigi, paeedu brokastis gultaa, ar vienu aci TV luureedama 'Soli pa solim', ar otru - 'Lilit', iegaaju dushaa, un tad saaku just, ka kaut kaa truukst. Beidzot biju viena pati, bet nenaaca praataa nekas, ko vareetu dariit. Taa nu juzdamaas vientulja, apeedu visu shokolaadi, kameer sagaidiiju atpakalj Federiku no shopinga.

Federika itaalju vakaram uztaisiija shokolaades desu - tas ir kaut kas liidziigs muusu 'Saldajai brunetei'. Mmmm, nevaru sagaidiit, kad vareeshu pagarshot! Un veel vinja taisaas gatavot ar tunci pildiitas olas un makaronus. Reizeem es nozeeloju, ka neesmu itaaliete.

Uztaisiiju shodien uzmetumu jaunajam Jaunieshu centra bukletam. Damjans bija sajuusmaa. Tagad jaameegina to lietu ielikt fotoshopaa.

Shodien uznaaca iedvesma uz eest gatavoshanu. Izlietoju veco biezpienu un izcepu biezpiena plaaceniishus. Sanaaca ljoti labi. Pashai briinums :) Sestdien taisos beidzot kaut ko iisti latvisku parastu uztaisiit - vaariitus kartupeliishus ar seenju meerciiti, salaatinjiem un kotleteem. Mmmm, siekalas saskreeja mutee.

2 komentāri:

Anonīms teica...

klau, veiksmīgu gatavošanu nedēļas nogalē! tikai ēdiena garša būs savādāka nekā mājās - pie vainas produkti - es šitā vasarā Anglijā taisīju pildītas karbonādes ar garnelēm un vārītiem kartupeļiem - sanāca jau labi, taču garšoja daudz savādāk kā mājās :)

Madara teica...

eediena garsha buus savaadaaka, to jau es sapratu ar spekja piiraadzinjiem :) un kartupelji arii Latvijaa labaaki :)