1/24/2008

9. diena

Shis riits saakaas diivaini. Shodien darbs bija jaasaak tikai 12os, taa kaa ap pusdesmitiem mees veel laimiigi guleejaam saldaa miedzinjaa, no kura muus iztrauceeja zvans pie durviim, vai preciizaak - pie vaartiem. Tas zvans ir drausmiigs, goda vaards. Pat ljaunaaks par to, kas mums Valmieraa dziivoklii. Un tas nepavisam nebija taa, ka kaads vienu reizi piespiestu zvana pogai un tad gaidiitu, kameer atver. Nee, kameer es izlecu no gultas un vienaa pidzamaa tiku liidz vaartiem, tas bija paspeejis nozvaniit vismaz 10 reizes. Atveru vaartus, bet tur - tantinja. Ja mama, vinja man saka un saak kaut ko beert horvaatu valodaa. Taa kaa es droshi vien neizskatiijos peec taadas, kas seviski daudz ko saprastu, vinja man paarjautaa vai es saprotot. Ne, ne razumiju. Nu labi. Kad tad mees straadaajot, vakaros vai no riitiem? (Lai arii manupraat, atbilde peec mana izskata ir diezgan skaidra.) Ak tad vakaros. Nu tad lai ejot guleet. Un to es arii dariiju.

Shodien devaamies uz vecpilseetu atkal mediit respondentus muusu peetiijumam. Interesanti, ka vinjiem vecpilseeta neatrodas pilseetas centraa, bet apmeeram 15 minuushu gaajienaa no centra. Un vecpilseetaa atrodas sameeraa daudz skolu, taapeec tur vieglaak sastapt atsauciigus jaunieshus. Shodien tieshaam bija veiksmiiga diena, ljoti aatri aptaujaajaam nepiecieshamo cilveeku skaitu un nedaudz pavazaajaamies pa vecpilseetu.


Shodien mums ar Damjanu bija interesanta diskusija par seksuaalo izgliitiibu Horvaatijaa. Magdaleena nejaushi par to iemineejaas un mani, kaa jau Papardes Zieda vienaudzu izgliitotaaju, shii teema ljoti ieintereseeja. Izraadaas, ka vinjiem ir diezgan pamatiigas probleemas ar sho jautaajumu, jo, lai arii valsts ir skirta no bazniicas, bazniicai ir ljoti liela ietekme dazaadu politisku leemumu pienemshanaa, arii taadu, kas attiecas, piemeeram, uz veseliibas maaciibas ievieshanu skolaas. Aborts Horvaatijaa ir ar likumu atlauts, tachu dati par mazgadiigo gruutniechu skaitu un izdariitajiem abortiem nav pieejami. Dati, kas atrodami Veseliibas ministrijas statistiskajos paarskatos esot jaareizina vismaz divi vai triis. Interesanti.

Vakar atradu vienu jauku maizniicinju (pekarnica horvaatiski), kur var dabuut maizi, kas nav baltmaize. Graudu maizi. Man jau muuziigaa baltmaize bija saakusies piegriezties, jo maajaas es tik daudz baltmaizi neeedu. Nu man kaa katram sevis cienosham latvietim, aarpus dzimtaas zemes nokluvusham, jaasaak ilgoties peec rupjmaizes un jaaluudz tiem, kas mani apciemo, atvest gabalinju rupjas maizes. :)

3 komentāri:

Anonīms teica...

Izskatās, ka tur visu laiku spīd saule.

Unknown teica...

Tie suņi forši laiskojas, varētu šodien arī palaiskoties =)

Madara teica...

Magdalena teica, lai es beidzot fotografeet beigtus sunjus :p
Un shodien sauliite nespiid :(