1/17/2008

2. riits

Shoriit pamodos sameeraa apmierinaata ar dziivi. Secinaaju, ka laikam labi protu piemeeroties apstaakliem. Juutos te jau gandriiz kaa maajaas.
Shodien atkal buus jaaiet uz policiju, tad buushu oficiaali registreeta kaa Osijekas iedziivotaajs uz laiku. Man jau sajuuta, ka pusei shiis pilseetas iestaazu ir manas pases kopija.
Vakar bijaam bankaa, iereedne nevareeja atrast savaa valstu sarakstaa Latviju. Toties vakaraa mums ar muusu horvaatu valodas skolotaaju un paareejiem centra puishiem izveertaas interesanta saruna par Baltijas valstiim, vinji iisti nezinaaja, kura augshaa un kura pa vidu, bet zinaaja muusu karoga kraasas un pavisam noteikti Maari Verpakovski, kursh kaadu laiku Horvaatijaa speeleeja.
Interesanti bija klausiities, kaa vinji pashi sevi raksturoja Balkaanu valstu kontekstaa un attieksmee pret citaam valstiim. Vinjiem neviens iisti nepatiikot, nu labi, makedonieshi esot baigi forshie, visu laiku smejoties, bet vinji pashi esot neitraalie, nekur neiejaucoties un "mazgaajot rokas nevainiibaa". :) Padiskuteejaam par postsociaalisma valstu kopeejaam tendenceem politikas netiiriibas un korupcijas jomaa. Saliidzinaajaam Latvijas pazudushos 3 miljonus ar Horvaatijaa pazuduhiem 6 miljoniem. Vinji shaumsiigi smeejaas, kad es pateicu, ka kaut kur netaa esmu izlasiijusi, ka Horvaatijaa nav korupcijas. Tas taapeec, ka vinji esot uzpirkushi Transparency International.
Vispaar ljoti jauki un izpaliidziigi cilveeki. Vakar bik noshokeejaamies - aizgaajaam maajaas, tur viens viirietis priekshaa. Izraadaas, tas muusu maajas saimnieks. Angliski nerunaa, bet raada, lai pazvanot uz kaut kaadu telefona numuru. Pazvanam, atnaak puisis, kas runaa angliski no kaiminjiem, paskaidro, ka saimnieks mums tikai gribeejis visu izraadiit. Ja ko vajagot, lai tikai zvanot. Veel izraadaas vinsh studejis ASV un divus gadus dziivojis kopaa ar latvishu meiteni. Pasaule ir maza!

Nav komentāru: