1/22/2008

7. diena

Nu ko, nedeelja ir pagaajusi. Pilniigi neticami, jo liekas, ka meenesis apmeeram. Taa kaa gan jau driiz tikshu pie kaut kaadas peec-maajaam-ilgoshanaas un ko-es-vispaar-te-daru faazes, jo optimaalais laiks, ko man patiik pavadiit aarpus Latvijas ir apmeeram nedeelju.

Shodien kakls saap. Iisti nesaprotu, vai es tieshaam buutu saauksteejusies, vai tas no peedeejaa laika ljoti aktiivaas pasiivaas smeekeeshanas. Vakar skaipaa runaajos ar Jaani no Zieda, un ljoti daudz runaajaam par sho smeekeeshanas probleemu. Paraleeli veel es iechekoju wikipeedijaa pasiivaas smekeeshanas sadalju un es pavisam nobijos. Un man pilniigi nav ideju, kaa jautaajumu risinaat, jo sheit smeekeeshana telpaas ir dalja no kultuuras un pasiivaa smeekeeshana galiigi neskiet probleema.

Vakar pavadiiju pusi dienas runaadamaas skaipaa. Peec tam bija baigaas paardomas par dziivi un par naakotni, ko dariishu, kaada lielos vilcienos vareetu mana dziive izskatiities, kad atgrieziishos. Protams, ir lietas, kas var mainiities, bet lielos vilcienos shis gads man jau ir saplaanots. Projekti, konferences, aarzemju braucieni... Un vakar naacaas padomaat par veel taalaaku naakotni. Bet labaak neko neplaanot. Jo manos plaanos parasti kosmoss meedz ieviest pamatiigas korekcijas ;)

Njaa, un vakar veel es aizdomaajos par muusu interesanto dienas kaartiibu (vakar bija lielaa domaashanas diena). Ir taa, ka mees celjamies ap 9iem vai 10iem, tad ejam uz darbu. Padziivojamies pie datoriem - ikdieniskaa sarakste ar draugiem, maajaam, utt., dieniskais blogs, tad ap trijiem ejam maajaas pusdienaas. Peec tam ap pieciem atpakalj uz darbu, kur liidz kaadiem 23iem socializeejamies ar Centra apmekleetaajiem - speeleejam kaartis, biljardu, runaajam par dziivi, utt. Guleet ejam ap pusnakti. Tagad, kad mums dienaskaartiibaa buus peetiijumi, varbuut buus nedaudz savaadaak. Bet vispaar, lai arii shii ir mana ideaalaa dienaskaartiiba, jo galiigi neesmu riita cilveeks, ir sajuuta, ka puse dienas aiziet postaa. Buus vai tieshaam jaasaak skriet no ritiem? Nekaada dizhaa staigaasana jau mums nesanaak. Shai bildee redzams attaalums no darba liidz maajaam - zaljaa eeka ir darbs, apmeeram ceturtaa maaja (dzeltens ar bruunu) ir muusu maaja.

Nu taa luuk. Bet vispaar nav labi laut cilveekiem paaraak daudz domaat. Cilveeki ir jaanodarbina, lai vinjiem tam nepietiktu paaraak daudz laika. Citaadi buus kaa ar mani, salasiijos vakar Shekspiiru un saaku jau justies kaa vinsh, kad rakstiija 44. sonetu:

Ja sevi vareetu par domu veerst,
Tad saapiigs sveshums nespeetu muus skirt,
Par spiiti taaleem dotos vienmeer seerst
Pie tevis, miiljaa, nemieriigaa sirds.
Es atgrieztos, kaut sveshaas malaas buuts,
Kur tavaam aciim nezinaams ik krasts,
Skelj domas kalnus, dzelmeem paari pluust,
Steidz ilgaam liidzi tevi miilaa rast.
Dzildzilji saap, ka neesmu doma es,
Kam simtiem juudzju tevi mekleet prieks,
Man zemes smagumu sev liidzi nest,
Kad dienas, skumjaas gaistot, jaasatiek.
Es dalja zemes, dalja uudens vien,
Shie elementi saapes sniedz arvien.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Madžiņ, protestē cik spēj - nesmēķētājiem ir lielākas tiesības, jo tā nav viņu izdarīta izvēle. vajag kaut ko darīt lietas labā - Tu jau ciet no tā visvairāk.

Unknown teica...

Tev neapmierina ka darbs atrodas TIK TĀLU no mājām, cik tad tālu tu vēlētos? =P

Madara teica...

saakaam shodien smeekeeshanas jautaajumu risinaat ;)
un darbs no maajaam ir perfektaa attaalumaa, tikai reizeem vai zini fiziskaas aktivitaates truuksts ;)