6/26/2008

Pavisam driiz pametam kroaatu zemi


Taa luuk, mans pasaulee labaakais celjoijumu agents A.B. ir piepildiijis manu veelmi un maajaas es braucu 9. juulijaa! Un sveetdien pametam kroaatu zemi, lai dotos iekarot Austriju. Un godiigi sakot, sirds ilgojas kaartiigaakas civilizaacijas ;)

Esam safiireejushas izstaadi par saviem EVS piedziivojumiem, buklets ar jau sadrukaats. Tagad tik jaapabeidz prezentaacija riitdienas nosleeguma pasaakumam.

Jaanjus arii diezgan piedieniigi nosvineejaam. Bija plaanots savaadaak - ar kaartiigu ugunskuru pie upes ar vainagu piishanu un sasliku cepshanu, tachu mees peedeejaa laikaa esam kluvushas par iekaarojamaam mediju zvaigzneem, taapaac bija jaasniedz intervijas, jaafotografeejas un kas tik veel ne, lai veicinaatu muusu daargaas uzneemeejorganizaacijas publicitaati, un pietruuka laika. Taapeec izmainiijaam koncepciju un uztaisiijaam Jaanju variaaciju - luuk muusu ugunskurs ar jaanju zaaleem. Un siers iistais, no Latvijas, lai arii alus Heineken ;) Sanaaca pat variaacija par sasliku - samarineeju galjinju un vakaraa uz pannas sacepu un izsauteeju - visi nevareeja vien nopriecaaties par manaam fantastiskajaam pavaares speejaam :) Tachu ir doma sho pasaakumu veelreiz atkaartot Austrijaa kalnos ar iistu ugunskuru un iistaam pukeem.

Nedeeljas nogalee bijaam Plitvicee - vienkaarsi fantastiska vieta! To nav iespeejams vaardiem aprakstiit un arii bildes pilniibaa neatteelo to skaistumu, tas vienkaarsi ir jaaredz! Mums arii loti noveicaas, ka veel nebija pilns ar tuuristiem. Atradaam arii loti jauku naktsmiitni - istabinju ar dushu un tualeti un loti rozaa palagiem, par saliidzinoshi leetu cenu - 100 kunas (Ls 10) no cilveeka. Un satikaam loti jauku serbu puisi, straadaaja parkaa un loti paliidzeeja mums samekleejot transportus, izveeloties marsrutus un cienaajot ar alu. Patiesiibaa vinsh bija vienkaarshi neticami jauks. Varbuut, ka vinsh izpirka savas naacijas greekus, jo visu laiku teica, ka visa pasaule domaa, ka serbi ir slikti, slikti, slikti, un ka nu mees vareesim cilveekiem teikt, ka esam vienu labu serbu satikushas.

Nu jaa, bet skaisti bija. Vieniigais, ka celsh uz turieni un atpakalj kopumaa 14 stundas (bez gaidiishanas Zagrebaa). Un atpakalj celjaa mees braucaam ar to drausmiigo vilcienu, kur jaapaaseezas Vrpoljee. Un atkal jau bija tumsh, un nevareeja saprast, kur ir taa sasodiitaa Vrpolje.

Vakar Horvaatijaa bija neatkariibas diena - 17. dzimumdiena taa teikt. Neviens nestraadaaja, tai skaitaa neviens veikals, pat tas, kas parasti straadaa sveetdienaas un sveetkos. Mani paarsteidza, ka pie katras maajas nebija karogs, kaa tas pie mums Latvijaa. Nezinaatu, i nepateiktu, ka valsts sveetki. Kameer Hoervaatija nebija no futbola chempionaata izkritusi, ielaas noteikti daudz vairaak karogi bija veerojami. Taa nu mees vakar bijaam ciemos pie Federikas draugiem mazaa pilseetinjaa Valpovo, kas atrodas 40 minuushu braucienaa ar busu no Osijekas (un par busa bileti samaksaaju Ls 2.60! Aarpraac! Vairs nekad nezeeloshos par tiem 60 santiimiem no Vaidavas uz Valmieru!). Bija loti jauki, lai arii karstums vienkaarsi mezoniigs. Paeedaam fantastiskas pusdienas ar galjas kalniem un ceptiem kartupeljiem - peedeejaas atvadas manaam domaam par dieetu. Un kakiitis jauks tur bija - mazinsh, miilsh un koda kaajaas :)

Karsts joprojaam un veesaaks nepaliek. Laikam jaaiet aukstaa dushaa.

1 komentārs:

kaspars teica...

jā, Horvātija ir ļoti skaista zeme!