6/16/2008

Avenju diena

Šodien bijaam tirguu un nu mums ir svaigas avenes un aprikozes! Un tomaatinji! Atklaajaas kaarteejaa kultuuru atskiriiba - man bija bail avenes pirkt, jo ja nu taarpi, bet vinjiem sheit avenees raarpi neesot, vinjiem esot kirshos. Diivaini. Nekad nebuutu domaajusi, ka kirsos var buut taarpi. Nu jaa, nopirkaam pamatiigu traucinju - puslitrs vismaz (man galiigi nav apjeegas par tilpumiem) un samaksaajaam 10 kunas jeb Ls 1. Laikam buus jaaparmetas uz augliem :) Man loti gribeejaas zemenes, bet izskataas, ka zemenju laiks vinjiem ir pagaajis.

Piektdien vakaraa bija domaats, ka ieshu uz Mrki teaatra izraadi, bet laika apstaaklju deelj atceelaas, jo pasaakums bija paredzeets briivaa dabaa. Taa nu pavadiiju vakaru dezureejot pie baara un komuniceejot ar ljaudiim (tiem kam nezin, sheit mums klubaa ir bezalkoholiskais baars, kur tie kas naak uz klubu var dabuut kafiju, teeju, sulu par simbolisku samaksu).

Un tad man padeva zinju Kljova (Ivans), vai es negribot aiziet uz atrakcijaam. Izraadiijaas, ka piektdien bija Sveetaa Antonija diena, un Sveetais Antonijs ir Tvrđas (vecpilseetas) aizbildnis. Vecpilseeta bija pilna ar karuseljiem, tirgotaajiem, kas paardeva cukura vati, rotallietas, utml. Mees ar izlaidaam vienu rinkji ar atrakciju, kas saucaas 'Crazy Surfer'. Jaasaka, ka par 10 kunaam jeb Ls 1 diezgan daudz prieka paspeeju izbaudiit. Bet karuselji tur bija traki - man jau skatoties galva reiba un slikti palika, kur nu lai meeginaatu taadaa iekshaa seesties :)

Sestdien no riita atkal biju darbaa, jo klubaa bija LAN (skan jau smalki, bet patiesiibaa noziimee, ka sanaak jaunieshi, kas visu dienu blenz datora ekraanaa un speelee datorspeeles, it kaa vinji to taapat katru dienu nedariitu), un man bija atkal jaapadezuuree, jaasavaac ieejas maksa, jaaizsniedz kafija, utt. Tad man Magdalena padeva zinju, ka vinja driiz buus atpakalj, taa nu skreeju uz veikalu un pagatavoju vinjai savu firmas eedienu - vistu karija meercee (un vecuma dvaku muusu maajaa uzvareeja karijs... :D) Loti laba sanaaca, pashai prieks. Vakaraa aizgaajaam uz kino - noskatiities 'Sekss un lielpilseeta' jeb horvaatu versijaa - 'Seks i grad'. Arii filmu demonstreeshanaa vinjiem ir savas nacionaalaas iipatniibas - filmai pa vidu bija starpbriidis. Vienbriid man likaas, ka taada Balkaanu iipatniiba - iekaseet naudu par pusi filmas, ja gribi redzeet beigas - maksaa veel! Tad mees izvirziijaam versiju, ka varbuut horvaati nevar iztureet visu filmas laiku bez piipeeshanas. Tachu joprojaam nezinu, kaads ir pareizais variants :)

Vakar... Kas bija vakar? Ilgi guleeju. Un pus dienu taapat novaartiijos pa gultu. Tad biju pastaigaaties (beidzot paargaajis lietus un ir atgriezies kaut kas no taa karstuma, ko es biju domaajusi Horvaatijaa sagaidiit), eedu un noskatiijos 'Braaljus Grimmus'. Nu diivaina filma. Saakumaa nevareeju sagaidiit, kad beigties, bet uz beigaam mani ieraava sevii tas postmodernais aarpraats. Nu un vakaraa aizgaajaam uz krogu pie upes paskatiities futbolu. Driiz mums apnika, bet galveno - kaa noraidiija turku vaartsargu mees redzeejaam jau televizoraa maajaas.

Un jaa, - shoriit no riita biju skriet. Un ir plaans turpmaak neest peec 18.00 vakaraa. Nu redzees kaa buus, bet pagaidaam baigaa varone juutos :)

3 komentāri:

Taai teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Taai teica...

Holandē arī ir starpbrīdis filmas vidū. Tas stimulē aiziešanu uz kinoteātra veikalu un ēdiena krājumu papildināšanu.

Vakar uzzināju, ka Amerikā, ja tu smēķē uz ielas, cilvēki uz tevi dīvaini skatās un domā - vai tev nav kāda fiziska kroplība. :D
Yay! Cerams, ka arī Latvijā drīz radīsies šāda attieksme. ;)

ātrais internetā teica...

un galvenais, ka tie augļi ir tik garšīgi!