4/02/2008

78. diena

Ne pavisam manas dzīves veiksmīgā diena. Mirklīti atpakaļ uzzināju, ka manu uzturēšanās atļauju, kas beidzas 15. aprīlī nevar pagarināt šeit. To var izdarīt tikai Horvātijas vēstniecībā Latvijā. Un, uzminiet, kur atrodas Horvātijas vēstniecība Latvijā? Ak, pareizi, Stokholmā! Izrādās, ka šis likums ir spēkā no 1. janvāra. Bet vai mums to kāds pateica, kad mēs 16. janvārī bijām uz policiju reģistrēties? Protams, ka nē. Tam visam pa vidu vēl ir pilnīgi bezjēdzīgā manas dzimšanas apliecības sūtīšana uz Latviju tulkot.

Šobrīd es īsti nesaprotu, kas notiek un kā visu tagad pārplānot. Damjans vispār, nabadziņš, trako aiz dusmām. Eh, sūdi notiek.

1 komentārs:

Ārnieks teica...

es teiktu, ka jāliek mīkstais.
Francijas studiju laikā mūsu apzinīgā igauņu draudzene jau pašā studiju sākumā septembrī aiznesa visus savus papīrus un tuvāko mēriju, lai nokārtotu uzturēšanās atļauju, kas bija nepieciešama, lai turpinātu uzturēties FR, kad beigtos viņas 3 mēnešu vīza. Un ko jūs domājat? Franči līdz pat janvāra beigām nebija "paguvuši" viņai tādu atļauju piešķirt. Meitēns feb. pirmajās dienās izlidoja no FR svilpodams ;) Neviens neko nepamanīja, ka cilvēks jau kādu laiku bija uzturējies valstī nelegāli :P