6/13/2008

vairs neskaitu dienas

Nu tad taa. Otro dienu esmu atpakal Horvaatijaa peec gandriiz divu meeneshu nebuushanas sheit uztureeshanaas atljaujas nebuushanu deelj. Nu uztureeshanaas atljauja man ir kabataa (pareizaak sakot, pasee) un driikstu sheit atrasties liidz 15. juulijam.

Viskaut kur ir pabuuts pa sho laiku. Stokholmaa vien divas reizes, pateicoties uztureeshanaas atljaujas kaartoshanai, tad veel Albaanijaa, treninjaa par Eiropas pilsoniibu un jaunieshu iesaistiishanu, un Ukrainaa, 'Papardes Zieda' projekta 'Love&Light' ietvaros. Veel Latvijaa esot paspeeju novadiit 12 vienaudzu izgliitoshanas nodarbiibas 'Papardes Ziedam' (un tagad lepni gozeejos www.zieds.lv pirmajaa lapaa, paveries vien!), un uzrakstiit projektu 1. juunija terminjam treninjam par seksuaalo izgliitiibu, kas notiks Horvaatijaa. Ak jaa, arii veel Baltijas juuras regiona NVO forumaa pabiju. Nu un tam visam pa starpu veel maajaas zaaliiti plaavu, centos kaadu pigmentu nokert un ik pa laikam satikt vismaz kaadu no saviem draugiem. Visus nesanaaca. Un tik daudz cik gribeejaas, arii nesanaaca.

Bet vispaar jau noskreejos kaa mazais krancis. Beigu beigaas jau sapnoju kaa braukshu uz Horvaatiju un kaartiigi izguleeshos. Liidz shim arii izdodas. Magdalena ir Makedonijaa, mid-term treninjaa, Federika veel Itaalijaa kaarto birokraatiskos siikumus sakaraa ar universitaati. Tad nu man taada patiikama vienatne :) Muusu maaja gan vairs tik loti nepieder mums vienaam, no pansionaata te ir atbeegushi maajas iistie iipashnieki - baigi ziperiigie vechuki. Vinju deels, Marko, ar ko mees visu laiku visu kaartojaam, ir slimniicaa, un shie tagad shivereejas ne pa jokam. Man liidz shim ir veiksmiigi izdevies izvairiities no garaam runaashanaam un citaam dariishanaam ar vinjiem, pat briinums. Vakar velju mazgaaju, domaaju, ka tantinja naaks man raadiit, kaa pareizi kaart, kaa tas parasti notiek, bet nekaa. Bet gan jau tukshaa nepalikshu.

Vakar horvaati uzvareeja futbolaa, sviniibas sita augstu vilni. Katra otraa mashiina bija apkaarta ar karogiem jau tad, kad ierados, bet vakar sviniibas sita augstu vilni. Nu taa, kaa kad muuseejie uzvareeja Krieviju hokejaa un veel bikinj :)

Shodien uztaisiiju taami Danijelai par saviem celja izdevumiem, kas radushies uztureeshanaas atljaujas sanemshanas procesaa, konverteeju valuutas no latiem un zviedru kronaam uz eiro un horvaatu kunaam. Tagad jaasaraksta blogs un jaapastraadaa pie bukleta - muusu jaunais darbs ir buklets ar dazaadaam speeleem, 'ledlauziem', 'iekustinatoriem', utt.

Te zied liepas un liist lietus. Viss smarzo. tikai ne muusu maaja - taa dvako peec vecuma, mitruma un kaut kaa nezinaama (vakar skatiijos 'Parfiimu', varbuut peec liikja pagultee?). Taa sobriid mana lielaa ciinja - dabuut to smaku prom.

Nav komentāru: